Оливкова олія сприяє виведенню з організму холестерину, знижує ризик виникнення серцевої недостатності, атеросклерозу та інфаркту, корисна для кісток і шкіри, допомагає в лікуванні органів травлення.
Олія добувають методом холодного пресування з плодів (оливки) оливкового дерева, мають різкий запах і зеленуватий колір (ранній урожай), або золотисто-жовтий колір і м'якший смак (стиглі оливки).
Оливкова олія рекомендується:
- як м'який проносний,
- для хворих на діабет,
- не окиснюється під час нагрівання, тому його добре використовувати для смаження.
Властивості та дія:
Містить ненасичені жирні кислоти: олеїнову (Омега-9); лінолеву (Омега-6), трохи ліноленової (Омега 3), вітаміни A, B, C, D, E, F, K, залізо, фосфор, каротин, токофероли, фосфоліпіди, хлорофіл.
Корисні властивості:
- сприяє виведенню з організму холестерину;
- знижує ризик виникнення серцевої недостатності, атеросклерозу та інфаркту;
- показано людям із підвищеним артеріальним тиском;
- корисна для кісток і шкіри;
- корисна для зору, допомагає в разі опіків і порізів;
- допомагає в лікуванні органів травлення, рекомендовано як м'яке проносне;
- зміцнює кісткову тканину, рекомендовано у разі остеохондрозу та артритів;
- рекомендовано додавати до дієти для хворих на діабет;
- профілактика старіння клітин, появи вільних радикалів;
- профілактика онкологічних захворювань;
- завдяки високому вмісту олеїнової кислоти, що сприятливо впливає на процеси засвоєння та перероблення жирів, оливкова олія належить до дієтичних продуктів;
- рекомендовано для сухої, запаленої, зневодненої шкіри (зовнішнє застосування);
- рекомендовано для догляду за волоссям (тускле волосся), тендітні нігті (зовнішнє застосування);
- не окиснюється під час нагрівання, тому його добре використовувати для смаження.
Застосування: 1-2 столові ложки на день як добавку до готових страв.
Широкий спектр зовнішнього застосування.