Кунжутне борошно — справжня природна аптека з широчайшим спектром дії.
Вона має такий унікальний хімічний склад і допомагає в лікуванні такої величезної кількості захворювань, що можна порівняти з нею тільки поодинокі продукти. Важко повірити, але навіть за кількістю кальцію, наприклад, вона перевершує молоко і багато сортів сиру. І така висока концентрація показова для інших мінералів і вітамінів, що входять до складу кунжутного борошна.
А деякі речовин, наприклад, сезамол і сезамолін, в інших продуктах взагалі немає.
У складі Кунжутного борошна безліч незамінних ненасичених жирних кислот, клітковини, целюлоза, пектини, фосфоліпіди, вітаміни F, C, B1, B2, PP, мінеральні речовини, мікроелементи: K, Са, Со, Zn, Na, Mg, Fe, Cu.
Ось тому Кунжутне борошно має бути в раціоні кожного, хто піклується про свій здоров'я.
Чим корисне борошно кунжутне
- Очонь потужний антиоксидантна і протиракове засіб! Сезамін, наявний у насінні кунжуту, руйнує ракові клітини та не дає їм розмножуватися знову. Саме тому, що він діє на клітинному рівні, а не поверхнево, ризик виникнення та розвитку онкологічних захворювань знижується в десятки разів.
- Сприяє зниженню рівня холестерину та його виведенню з організму, перешкоджаючи у такий спосіб виникненню та розвитку атеросклерозу. А за вже наявного атеросклерозу неабияк покращує самопочуття, запобігаючи виникненню супутніх серцево-судинних захворювань.
- Сприяє зниженню показників цукру в крові, запобігаючи розвитку цукрового діабету та допомагаючи його лікуванню, позаяк регульовані в кунжутному борошні лігани та поліненасичені кислоти беруть участь у синтезі інсуліну підшлункової заліза.
- Перешкоджає виникненню захворювань серця, зокрема інфаркту та ішемічної хвороби серця, оскільки забезпечує повноцінне живлення серцевого м'яза та зміцнює стінки кровоносних судин.
- Ефективно допомагає в комплексному лікуванні різних захворювань ШКТ, чинячи ранозагоювальну та гепатопротекторну дію, покращуючи перистальтику кишківника, перешкоджаючи жировій інфільтрації печінки. А тому рекомендована до вживання у разі виразки шлунка та 12-палої кишки, гастриту, коліту, закрепів, у разі всіх захворювань печінки та підшлункової залози, зокрема у разі цирозу та алкогольного гепатиту.
- Допомагає у разі будь-яких проблем із кров'ю — підвищує гемоглобін, покращує склад крові та кровообіг, запобігає розвитку анемії.
- Є незамінним засобом для профілактики та лікування захворювань кісток, суглобів і хребта — артриту, артрозу, остеохондрозу, остеопорозу, подагри та ін.
- Сприятливо впливає на ендокринну систему та гормональний фон, підвищує і підсилює потенцію, покращує якість сперми, допомагає під час лікування будь-яких гінекологічних захворювань і мастопатії, посилює лактацію в жінок, що годують, сприяє правильному розвитку плода у вагітних жінок.
- Полегшує стан у разі захворювань органів дихання.
- Підвищує розумову та фізичну працездатність, витривалість, покращує пам'ять і концентрацію уваги, перешкоджає розвитку синдрому хронічної втоми, заряджає енергією, тонізує.
- Розщеплює жири, запобігаючи ожирінню та сприяє зниженню зайвої ваги.
Цей список — далеко не повний, лише основні показники цілющих властивостей кунжутного борошна. Її вживання позитивно впливає на всі органи та системи організму.
Протипоказання
З обережністю та в обмежених кількостях кунжутне борошно треба вживати тим, у кого спостерігається варикозне розширення вен, тромбофлебіт, підвищена згортання крові.
Застосування
З лікувально-профілактичною метою, щоб повною мірою відчути всю користь цього чудодійного продукту, вживайте кунжутне борошно в натуральному вигляді, не піддаючи його тепловому обробленню. Просто додавайте по 1-2 ложечки цього борошна в салати, каші, соуси, супи та ін. Дуже смачно та корисно змішати її з медом або натуральним сиропом і з'їдати по кілька ложечок цього десерту.
Однак кунжутне борошно не тільки надає стравам користь, але й неймовірно чудовий смак. Змішавши її зі звичайним пшеничним борошном, у вас вийдуть чудові олади або млинці, а будь-яка випічка перетвориться на вишуканий кулінарний шедевр!