Кошик
253 відгуків
Кошик

Ода чаю каркаде

Ода чаю каркаде

Один із способів кардинально поліпшити здоров'я неймовірно простий, а ще він безкоштовний! По суті, це може бути найважливішим кроком, який Ви можете зробити для феноменального поліпшення свого здоров'я. Що ж це?
 
Якщо коротко - то це повна відмова від будь-якої газованої води, оскільки практично всі вони завантажені токсичним об'ємом цукру або штучних підсолоджувачів. Газована солодка вода, до якої Ви звикли - більш токсична для здоров'я, ніж Ви можете собі уявити. Проблема полягає в тому, що, коли люди відмовляються від газованої води, вони думають, що відмовляються і від смаку. Ті, хто звик пити газовану воду або соки, кажуть, що пити просту воду – нудно. Хоча вода - дійсно самий корисний напій, він може бути ще і смачним.

В чому проблема з газованою водою?

Якщо Ви любите газовану воду, то є кілька причин знайти альтернативу, особливо якщо Вас ще не переконали перейти на звичайну воду, якщо хочеться пити.
Середній американець випиває в середньому 216 літрів газованої води в рік, що є однією з основних помилок в області здоров'я.

 Цукор і штучні підсолоджувачі є дуже шкідливими, оскільки вони пов'язані з зростанням ожиріння і хронічних захворювань.

Газована вода - це:

  • нульова поживна цінність,
  • підвищує ризик серцевих захворювань, раку і діабету 2-го типу,
  • перетворює цукор в жир печінки,
  • різко збільшує рівень жиру в животі,
  • викликає резистентність до інсуліну,
  • підвищує ризик недоумства.

А дієтична газована вода, навіть якщо вона без калорій, ще гірше, ніж звичайна, тому що її теж пов'язують із збільшенням ваги. Якщо задатися метою знайти клінічне дослідження, яке б доводило, що дієтичні напої або продукти допомагають скинути вагу, це буде непросто. Це тому, що дієтична газована вода призводить до набору ваги більшого, ніж якщо б люди пили звичайну газовану воду!

Дослідження показують, що дієтичні напої можуть підвищити ризик серцевих захворювань, серцевого нападу та інсульту у здорових в іншому сенсі жінок в період менопаузи. Ті, хто п'є більше 1 порції в день, на 30% більше схильні до серцево-судинних захворювань у них на 50% вище ризик померти від супутніх захворювань.

В чому проблема з фруктозою?

Якщо Вам цікаво, чому так важливо замінити газовану воду в своєму раціоні чимось більш корисним, то знайте, що 50% цукру у газованій воді - це фруктоза, одне з найбільш підступних і шкідливих для здоров'я речовин, які Ви можете спожити.

Це дуже потужний, що сприяє запаленню речовина, що прискорює старіння - і це всього лише одна з пов'язаних з ним проблем.
Як ще фруктоза руйнує ваше здоров'я? Фруктоза діє як тригер, активуючи метаболічний "вимикач жиру" - винуватець епідемії ожиріння, що настільки широко поширена в Америці і у всьому світі.

Фруктоза - це основний фактор, що сприяє виникненню багатьох захворювань, у тому числі:

  • діабет,
  • серцеві захворювання,
  • онкологія,
  • хвороба Альцгеймера.

Готові прагнути до поліпшення здоров'я? Тоді давайте коханим людям пити чисту воду і допомагайте відмовитися від газованої води і соку - це одна з кращих речей, які Ви можете зробити!

А з соком що не так?

Сік - ще один прикрий винуватець у боротьбі за гарне здоров'я. Причина, по якій сік стає проблемою, полягає в тому, що більшість людей вважають фрукти і сік такими ж корисними, як і питну воду. У помірних кількостях деяким людям цілісні фрукти можуть бути корисні, але фруктових соків все ж краще уникати.
У фруктових соках, як правило, міститься дуже висока концентрація фруктози, яка призводить до стрибка інсуліну в крові і зводить нанівець всі корисні властивості містяться в них антиоксидантів.

 Результати досліджень показали, що вживання соків у великій кількості різко підвищує ризик ожиріння.

Купуючи сік в магазині, уважно вивчайте склад, так як у багатьох фруктових соках міститься кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози та штучні ароматизатори, на додаток до концентрованого фруктового соку. Але навіть у 250 г склянку свіжовичавленого фруктового соку міститься близько 8 повних чайних ложок фруктози, тому його краще уникати.

Крім того, одна з проблем, з якою Ви можете зіткнутися, купуючи сік в магазині, полягає в тому, що він може складатися не на 100% з фруктів.

В цьому соку міститься пектин, який зв'язується з природно присутнім у плодах метанолом. При вживанні свіжих фруктів, пектин охоплює метанол, і Ви його не вживаєте. Але коли Ви їсте, чи п'єте перероблені фрукти або фруктові соки, розлиті в пляшки на заводі, пектин і метанол розділяються.
Коли пектин в натуральному фрукті і фруктовому соку зв'язується з метанолом (це деревний спирт, який, як відомо, є отрутою для системи метаболізму), то метанол виводиться з організму. А фруктовий сік не тільки містить небезпечні обсяги метанолу, але і, чим довше сік стоїть на полиці в магазині, тим більше метанолу розчиняється в соку, тому що триває процес роз'єднання.

Однією з найбільш відомих характеристик метанолу є те, що алкоголіки використовують його в якості дешевого замінника спиртного, коли не можуть дозволити даний, і тоді метанол різними способами руйнує їх організм.

Гібіскус - здорова альтернатива

Якщо Ви серйозно налаштовані перейти до більш здорового способу життя, пропонуємо корисну і освіжаючу альтернативу у вигляді каркаде - чай з гібіскусу.
Гібіскус із ботанічного сімейства мальвових вирощують переважно в теплому кліматі, наприклад, на південно-сході США. Він відомий своїми великими, екзотичними яскраво-червоними, рожевими квітами.
Прекрасний чай рубінового кольору готують із сушених чашечок квіток більше 200 різновидів. Чай особливо цінується в жаркому і сухому кліматі за його охолоджують і заспокійливі властивості. Його ще називають "кислим чаєм" за його приємний кислуватий смак, схожий на кислинку журавлини.
Чай з гібіскусу був улюбленим напоєм єгипетських фараонів в стародавньому Єгипті. По суті, чай з гібіскусу поширений і любимо в багатьох культурах, в тому числі в Карибському басейні, Мексиці, Китаї, Африці та Європі - не тільки через його смаку, але і з-за його лікарських властивостей.

В арабських країнах каркаде отримав широке застосування в медицині і вважається ліками від усіх хвороб!

Багатий вітаміном C, мінералами і антиоксидантами, чай з гібіскуса (каркаде) https://family-shopping.com.ua/p671195535-fitochaj-karkade-steviej.html цінується як у традиційній, так і в сучасній науці як засіб:

  • для заспокоєння нервових розладів,
  • лікування безсоння,
  • помірних проблем з серцем,
  • зменшення запалення і прискорення метаболізму,
  • кашка з листя використовується як компрес для лікування ран,
  • відвар з гибискуса містить антиоксиданти і має спазмолітичні, сечогінні, жарознижувальними властивостями;
  • напій містить багато вітамінів і органічних кислот, зокрема лимонну кислоту, які сприяють поліпшенню загального стану організму.

Речовини, що забезпечують рослині червоний колір — антоціани, володіють Р-вітамінною активністю, вони зміцнюють стінки кровоносних судин, регулюють їх проникність.

 Регулярне вживання чаю з гібіскуса, щоб вплинути на навіть невеликі зміни артеріального тиску знижує ризик інсульту і серцевого нападу.

Недавні дослідження довели, що гібіскус знижує артеріальний тиск краще, ніж один з провідних фармацевтичних препаратів. Навіть доданий в деякі чаї, гібіскус здатний знизити артеріальний тиск без побічних ефектів і надавати додаткове благотворний вплив.

За результатами одного дослідження гібіскус багатий антоцианинами - антиоксидантами з функцією захисту печінки. При випробуванні на клітинах раку людини було встановлено, що це з'єднання викликає апоптоз, або загибель клітин лейкемії. А за даними іншого огляду екстракт гибискуса пов'язаний із захистом печінки і профілактикою ожиріння і жирової хвороби печінки. Аналогічно:

Дослідження показують: чай з гібіскусу - набагато більш корисне пиття, ніж газована вода і фруктові соки. Він може бути кориснішим ніж чорний чай. Крім того, що він натуральним чином не містить кофеїн, він, до того ж, допомагає підтримувати пам'ять і концентрацію, а також запобігає розвиток каменів у нирках.

Китайський мудрець сказав: «Пий чай кожен день - і аптекар помре з голоду».

5 додаткових корисних властивостей екстракту гибискуса
Поліфеноли - це рослинні сполуки, відомі своїми властивостями попереджати розвиток захворювань, антиоксидантні та протитуберкульозними властивостями, а екстракт гибискуса - їх потужне джерело.

До вражаючим властивостями гибискуса відносяться:

  • Потужне протиракову дію: Багатий поліфенолами екстракт гибискуса викликає загибель клітин раку шлунка у людини. Екстракт гибискуса також призводить до загибелі лейкемії людини.
  • Антиоксидантні властивості: Вживання екстракту гибискуса зміцнює системну антиоксидантну здатність і знижує окислювальний стрес у учасників. У дослідженні також виявлено «висока біотрансформація» спожитих фенолів екстракт гібіскуса, що вказує на високу біодоступність цих сполук.
  • Камені в нирках і захист печінки: Екстракт гибискуса має противоуролитическим властивістю - це означає, що він допомагає зменшити утворення каменів у нирках. Також було продемонстровано, що екстракт допомагає захистити печінку від пошкоджень, викликаних хімічним ушкодженням у риб.
  • Діабет: Екстракт гибискуса перспективний для поліпшення як артеріального тиску, так і профілю ліпідів крові у хворих на діабет.
  • Метаболічний синдром: Екстракт гібіскуса, крім того, перспективним для профілактики і лікування метаболічного синдрому - одне дослідження показало, що щоденний прийом дози екстракту гибискуса протягом місяця привів до підвищення рівня глюкози, холестерину і тригліцеридів, а також до поліпшення у людей з метаболічним синдромом і резистентністю до інсуліну.

Протипоказання

При наявності стількох цілющих властивостей, гібіскус і має ряд обмежень:

  • Напій підвищує кислотність шлункового соку, тому протипоказаний страждають гастритом з підвищеною кислотністю і виразковою хворобою.
  • Крім того, з обережністю слід приймати гіпотонікам,
  • вагітним,
  • особам, схильним до алергії.

Інші корисні напої

Крім чистої сирої води і чаю каркаде є, звичайно, й інші чудові напої, які не тільки вгамують спрагу, але і будуть корисними для здоров'я, наприклад:

А якщо Ви не можете обійтися без солодкого, додавайте в напої солодку траву стевія - єдиний у світі нешкідливий і дуже корисний цукрозамінник: https://family-shopping.com.ua/g29586495-steviya

Або пийте чаї та напої зі стевією: https://family-shopping.com.ua/g29588599-chai-kofejnye-napitki

 

Не забувайте, що ми - не тільки те, що їмо, але ще більшою мірою - те, що п'ємо!

Інші статті